خودآفرینی اولین گام ارزش (کار)آفرینی
خودآفرینی اولین گام ارزش( کار)آفرینی است.نظر شما چیست؟
در ابتدای امر حق شاگردی را به عنوان یک متممی به جای آورم , در صورتیکه تمایل داشتید راجع به ارزش و ارزش آفرینی بیشتر بدانید سایت وزین متمم را به شما معرفی می کنم.
اگر شما یک کارمند ناراضی(ناراحت) از شغل تان باشید در اولین گام به راه اندازی کسب وکار خودتان فکر می کنید،درسته؟
اگر حتی ناراضی هم نباشید با توجه به هزینه های سرسام آور زندگی امروزی ،راه اندازی یک کسب وکار از گزینه هایی ست که احتملا به آن فکر کرده اید.
شاید هم جزء فارغ التحصیلان دانشگاهی هستید و با افزایش بیکاری در این قشر ،یکی از سهل الوصول ترین راهها ،ترویج فرهنگ ارزش(کار)آفرینی ست .همچنین با رشد کسب وکارهای نوپا(استارتاپ)در سالیان اخیر ،توجه و تمرکز زیادی نیز به این بخش شده است.
قطعا رشد تکنولوژی و استفاده اکثر افراد از گوشی های هوشمند نیز از عوامل موثری بوده که در ذهن آنها جرقه داشتن استارتاپ بارها ایجاد شده.
در هر صورت چون چرخیدن چرخ اقتصاد باعث افزایش تولید ناخالص ملی می شود و سرانه درآمدی افراد هر جامعه وابستگی زیادی به فعالیت ارزش (کار)آفرینان دارد هر حرکت و اقدامی در این راستا ارزشمند است.
گر چه توسط نهادها وارگان های مختلف دولتی وبخش خصوصی در راستای گسترش ارزش آفرینی واستارتاپ ها ،فعالیت های زیادی صورت گرفته است اما یک موضوع مهم و کلیدی کمتر مورد توجه قرار می گیرد و آن خودآفرینی ست یعنی کمک به خودشناسی فردی جهت قرار گرفتن افراد در جای مناسب با شناخت استعداد ها و توانایی هایشان.
دومین موضوع شناسایی مسیر پیش رو به افرادی که قصد دارند پای در مسیر ارزش آفرینی یا استارتاپ بگذارند.
برای تشریح این دو موضوع مهم به صورت جداگانه آنها را توضیح می دهیم
1-قرار گرفتن فرد مناسب در جای مناسب از طریق خودشناسی
همه ما تجربه انتخاب رشته تحصیلی در مقطع دبیرستان ویا دانشگاه را داشته ایم.به نظر شما قبل از انتخاب رشته و در طی دوران تحصیلی چه میزان با علاقه ها ،توانایی ها و….خود آشنا شده ایم؟
موضوع دیگری میزان اطلاع ما در خصوص مهارت تصمیم گیری وانتخاب است.آیا در این زمینه ها آموزش درست دیده ایم؟
آیا مشاوران کاربلدی در کنارمان بوده اند؟
واقعیت مطلب این است که مشاور زمان تحصیل من ،بیشتر در زمینه ترشی فروشی تخصص داشت .
این نقیصه حتی در زمان انتخاب رشته دانشگاهی نیز برطرف نمی شود و دانشجو بعد از چندین ترم و شاید با از دست دادن انگیزه،فرصت های طلایی و…متوجه شود که رشته فعلی هیچ تناسبی با توانمندی های فردی اش ندارد و در میان برزخ ادامه تحصیل در رشته ای که به آن علاقه ندارد و یا ترک تحصیل ،تقلا کند.
2-شناخت مسیر پیش رو
من با اطمینان می گویم که افراد اگر در شغل یا کسب وکار مورد علاقه شان که از طریق خودشناسی آنها را کشف کرده اند به کار گیری شوند معجزه می کنند.این افراد همیشه بیشتر از دیگران انگیزه داشته و به خاطر احساس رضایتی که دارند بسیار پیشرفت می کنند.اما نکته اینجاست که هیچ چارچوب مدون و مصوبی برای هدایت افراد به سمت شغل یا کسب وکار مورد علاقه شان وجود ندارد.ما در استارتاپ خودآفرینی دقیقا با شناسایی این مشکلات اقدام به ارائه راه حل های علمی با استفاده از توان متخصصان و مشاوران زبده نموده ایم.
ما اعتقاد داریم اولین گام در برهه های حساس زندگی مثل انتخاب رشته ،شغل و…..خودشناسی و شناخت مسیر پیش رو ست که آن را خودآفرینی نام نهاده ایم.
این که آیا من توانایی همراه شدن با این رشته تحصیلی را دارم؟
آیا این سبک زندگی شغلی مناسب من است؟ یعنی من باید کارمند باشم یا خویش فرما و….
در صورتیکه با سبک زندگی شغلی مناسب خود آشنا شدم آیا از زنجیره و فرآیند های آن سبک زندگی شغلی آگاهی دارم.مثلا اگر با خودشناسی فکر می کنم که سبک زندگی شغلی ارزش(کار آفرینی )مناسب من است آیا با چالش ها و مخاطرات این مسیر نیز آشنایی دارم؟
فرد خودآفرین فردی ست که با پرسیدن سوالاتی متفکرانه مثل :
آیا این رشته تحصیلی مناسب من است؟
یا این سبک زندگی شغلی مناسب من است؟
تبدیل به فرد جدیدی می شود و سعی می کند باقیمانده زندگی خود را بر اساس شناخت طی کند.ما در هر سنی که باشیم می توانیم با خودآفرینی قدم های موثر و مفیدی برای خدمت به بشریت برداریم.نمونه این افراد در جهان زیاد است ،افراد زیادی در سنین 60 سالگی متوجه توانمندی ها و توانایی های خودشان شده و سپس با خلق ارزش در این راستا هم نام خود و کسب وکارشان را جاودانه نموده اند.یکی از نمونه های معروف سرهنگ ساندرز است. سرهنگ ساندرز زمانی با 56 سال سن، KFC را پایه گذاری کرد و به موفقیت رسید.البته خودآفرینی اولین گام است و بعد از آن داشتن اراده وتمرکز و استمرار از عوامل مهم است.متن
رحیم خورشیدی علی کردی
بنیان گذار استارتاپ خودآفرینی
دیدگاهتان را بنویسید