روش کوچینگ چیست؟

شغل محبوب شما چه شغلی هست؟
برای من کوچینگ شغل محبوب هست.
احتمالا این سوال براتون پیش اومده که من از کجا متوجه شدم که شغل محبوب من کوچینگ هست؟ اصلا روش کوچینگ چیست؟ این ها نمونه سوالاتی هست که ممکنه هر فردی در مواجه با واژه کوچینگ با آنها مواجه شود.
برای پاسخ به این سوال باید ابتدا در مورد یک موضوع مهم صحبت کنم و آن هم ، ارزش ها هست. در جامعه ایرانی هر گاه صحبت از ارزش می شود سریع ذهن به سراغ تلقی مذهبی از ارزش می رود که در جای خود بسیار صحیح می باشد ولی منظور ما از ارزش نه به معنای مذهبی ، بلکه ترجمه واژه انگلیسی value هست. ارزش یعنی بنیادترین عاملی که باعث می شود فعالیت های بیرونی ما تبدیل به حالت flowیا جریان شود. راجع به جریان هم در مطالب آینده صحبت می کنم. ولی منظورم این هست که در حین انجام آن فعالیت متوجه گذر زمان نشویم.
یعنی چون به اون فعالیت علاقه داریم و مطابق با ارزش های درونی مان است، چالش های آن فعالیت هم برایمان لذت بخش می شود. خوب، پس برای یافتن محبوب ترین شغل ابتدا باید به سراغ شناخت ارزش های فردی برویم که برای شناخت آنها چندین روش وجود دارد که در مورد شناخت ارزش ها هم بزودی مطالبی را اینجا منتشر می کنم. فرض کنیم متوجه 3یا 5 ارزش اولویت دار خودتان شدید. به عنوان مثال برای من مطالعه کردن، آموزش دادن، رشد خودم و کمک به رشد دیگران از ارزش های اولویت دار می باشد. در مرحله بعد باید فعالیت ها و اهدافم را منطبق بر این ارزش ها کنم تا زندگی رضایت بخشی داشته باشم. حین انجام این فعالیت ها ، حالت فلو یا غرقگی به من دست می دهد و اینقدر انجام این فعالیت برایم لذت بخش هست که متوجه گذر زمان نمی شوم.
من با شناخت ارزش هایم و با خودآفرینی متوجه شدم که کوچینگ برای من خیلی مناسب هست. چون هدف از کوچینگ ، فراهم ساختن یک بستر امن برای مراجع یا کوچی برای شناخت توانمندی ها و پتانسیل های درونی خودش می باشد. این یعنی رشد کردن و فرصتی برای رشد فراهم کردن. البته با پرسش گری و درست مطابق با استاندارد بین المللی.
برگردیم به سوال اصلی که روش کوچینگ چیست؟ ما در طول زندگی هر گاه از لحاظ سلامتی با مشکلی مواجه شدیم به پزشک مراجعه کردیم. هر گاه نیاز به استفاده از تخصص یک فرد کاربلد داشتیم به منتور مراجعه کردیم تا راه را نشانمان بدهد و……اما در فرهنگ کوچینگ قضیه متفاوت هست .بر خلاف پزشک، روانشناس، منتور و…تاکید بر مراجعه شونده نیست و تاکید بر مراجعه کننده هست. اجازه بدهید این موضوع را کمی باز کنم. شما به پزشک مراجعه می کنید، اینجا شما مراجعه کننده هستید وپ زشک مراجعه شونده، درسته؟
شما از پزشک انتظار دارید راه را نشان تان بدهد. اینکه چی بخورید و چی نخورید تا سلامتی پیدا کنید. اما در کوچینگ ، باور بر این هست که خود مراجعه کننده پاسخ سوال ها را دارد و فقط نیاز به فراهم کردن یک بستر امن ، همراه با اعتماد و پرسشگری درست هست تا به مراجعه کننده کمک کند تا پتانسیل های پنهان خود را شکوفا کند و این پتانسیل ها بالفعل شود. پس تفاوت اصلی را متوجه شدیم که شما به عنوان مراجعه کننده باید تعهد اقدام کردن را داشته باشید.
پس روش کوچینگ یک روش متمایز هست تا کمک کنه ما برای رشد خود، غلبه بر باورهای محدودکننده، ایجاد تعادل بین کار و زندگی و….به سراغ کوچ برویم. نکته مهم ،داشتن اطلاعات کافی نسبت به فرهنگ کوچینگ هست. این که یک عادت یا رفتار که در سالیان متمادی ایجاد شده نیاز به زمان برای تغییر دارد .اینکه صبور باشیم و به تعهداتمان عمل کنیم و…..
امیدوارم این نوشته تونسته باشه تا حدودی نسبت به آگاهی شما با کوچینگ موثر باشه.
درباره آکادمی خودآفرینی
بیوگرافی و توصیحاتی درباره آکادمی خودآفرینی
نوشتههای بیشتر از آکادمی خودآفرینی
دیدگاهتان را بنویسید