خودشناسی به روش اینیاگرام -1
هنوز 10دقیقه تا 9 صبح مانده است و طبق رویه این روزهایم، می خواهم 1000کلمه بنویسم.قبل از بازکردن لپ تاپ در ذهنم مرور می کنم راجع به سحرخیزی مطلب بنویسم و به این فکر می کنم که از کجا شروع کنم.یادم می آید دیروز در دفترچه یادداشت قهوه ای رنگ نوشتم.علت اصلی آن هم دیربیدار شدن و نداشتن گوشی بود.زمانی که در خیابان ملاصدرا و درپاساژ آناهیتا که مخصوص موبایل فروش هاست در طبقه اول منتظر بودم تا آقای مرادی که هم زبان است گوشی را درست کند ،حدود 3یا 4صفحه نوشتم.امیدوارم حداقل 1000کلمه شده باشد.
در همین اثنا ،دوباره به خودم می گویم که راجع به گوشی و نقش آن در زندگی امروزی بنویس.آخر دیروز از اول روز که از خانه زدم بیرون گوشی بدلیل مشکل در شارژ شدن ،خاموش بود و من متوجه نقش بی بدیل این همراه دوست داشتنی شدم.
لپ تاپ را که باز می کنم می بینم مطلب قبلی را با موضوع کوچینگ تمام کرده ام و در انتها گفته ام که در آینده راجع به کوچینگ هم کتاب معرفی می کنم و هم مطلب می گذارم.مانده ام چه کنم.اینجا هم حضور یکی از اژدهای سه تا یعنی تردید را می بینم.
اما علاوه بر اینها من دوشب قبل تصمیم گرفتم مطالعه ام را هدفمند کنم.شاید بپرسید مطالعه هدفمند یعنی چه؟
بگذریم که نوشتن جمله ،یعنی چه من را به چند سال قبل و دیدن سریال از مهران مدیری می برد که تکیه کلامش همین یعنی چه، بود.
داشتم راجع به تصمیم کبری خودم در خصوص مطالعه هدفمند می گفتم که گریزی به مهران مدیری زدم .منظور من از مطالعه هدفمند این است که اگر تعدادی کتاب خریده ایم و می خواهیم آنها را مطالعه کنیم که کتاب های خریداری شده من این چنین است و در راستای خودآفرینی،طبق یک روال وبرنامه خاصی مطالعه شود یعنی هم به ترتیب خوانده و حتما به مطالب عمل شود و سپس از آن تولید محتوا هم صورت گیرد.
من خودآفرینی را به چهار بخش مهم تقسیم کرده ام.اولین بخش خودشناسی است.دومین بخش آموختن مهارت های مورد نیاز بعد از خودشناسی است.سومین مرحله کشف واستخراج شغل مورد علاقه است و آخرین مرحله ارزش آفرینی .
پس ابتدا کتاب های مربوط به خودشناسی را باید مرتب کنم ،مطالعه کنم،به مطالب آنها عمل کنم و ضمن تولیدا محتوا به دیگران هم معرفی کنم.
اولین کتاب مربوط به خودشناسی که من مطالعه کردم و تست های مربوط به آن را هم خودم انجام دادم وهم همسرجان،کتاب خودشناسی،تشخیص تیپ شخصیتی با روش اینیاگرام تالیف دکتر پروین دقیقیان بود که توسط نشرهستان منتشر شده بود.من رویه ای دارم که هر گاه کتاب جدیدی می خرم،تاریخ خرید ،روز و مکان را ابتدای کتاب می نویسم.متاسفانه این رویه در مورد این کتاب رعایت نشده است.نمی دانم چرا؟یعنی می دانم چرا.اما مصلحت نیست که اینجا ذکر کنم.ولی کمی که مرور می کنم یادم می آید که این کتاب به همراه چندین کتاب دیگر که احتمالا اول آنها یادداشت ندارد به دلیل همان دلیلی که مصلحت نیست بگویم،به صورت آنلاین از گیسوم سفارش داده ام.پس می توانم ازآنجا به این اطلاعات دسترسی پیدا کنم.امیدوارم این کتاب جزء آن موارد استثنایی نباشد که از وب سایت دیگری سفارش دادم.
نکته جالب در این کتاب این است که روش خودشناسی توسط یک استاد معنوی روسی -ارمنی به نام گرجی اف در اوایل قرن بیستم معرفی شده و فلسفه مربوط به آن در تمدن کهن شرقی ریشه داشته و در یک صومعه در میان کوه های هندوکش با این روش آشنا شده است.
من بدون مطالعه دقیق مقدمه این کتاب به سراغ 27تست اول کتاب رفتم.از طریق این تست ها که به 9بخش سه تایی تقسیم می شود متوجه شدم من دارای تیپ شخصیتی 2،5و 6هستم.سپس به سراغ آزمون جامع رفتم که 50آزمون است و در هر آزمون 9سوال ،مربوط به هر تیپ وجود دارد و من چون دارای سه تیپ بودم که بیشترین امتیاز را داشت به 3سوال از هر آزمون جواب دادم که سرجمع 150 سوال شد.ولی همسرم به دلیل نزدیکی نمرات دارای 5تیپ بود که به 250سوال پاسخ داد.پس از جمع بندی متوجه شدم که تیپ غالب من چه تیپی است.در نمونه تست اولیه تیپ اولیه من کمک گرا بود سپس پژوهشگر وآخری هم وفادار.اما در پایان متوجه شدم تیپ غالب من کمک کننده است.خوبی این روش این است که راجع به هر تیپ توضیحات مفصلی داده شده است.
در ابتدا راجع به آن تیپ گزیده ای اشاره شده و سپس در یک جدول خصوصیات شخصیت سالم ون اسالم این تیپ جمع آوری شده است.همچنین به ترس اصلی این تیپ،پیام دریافتی از خودبرتر،پیام دریافتی دوران کودکی،تمایل اصلی و کج شدگی آن،برخورد با مشکلات وروابط اجتماعی نکات مربوطه اشاره شده است.
بعد از آن در مورد خصوصیات کلی تیپ شخصیتی مربوطه پرداخته شده است.دانستن نکاتی مربوط به الگوی دوران کودکی خیلی جالب است.
طبق این روش به خصوصیات کلی هر تیپ در مرحله سالم،متوسط و ناسالم هم پرداخته شده است.بعد از آن تیپ های فرعی هرتیپ شخصیتی است که باید در مورد آن بدانیم.که هر تیپ دوبال دارد و در صورت گرایش به هر بال اینکه چه ویژگی خواهد داشت از نکات متفاوتی است که در مورد تیپ های شخصیتی یاد می گیریم.
گرایش های طبیعی هر تیپ چه چیزهایی است .این مطلب پایانی ست که در مورد تیپ شخصیتی مان می توانیم بدانیم.من بعد از متوجه شدن تیپ شخصیتی خودم ،سعی کردم به نکات اشاره شده دقت کنم و در مسیری که برای خودم تدوین کرده ام مدنظر قرار دهم.البته همین جا می خواهم به نکته مهمی اشاره کنم وآن هم توجه به تحقیقات علمی است.با گسترش روانشناسی زرد،ساده انگاری مباحث علمی به وفور یافت می شود.اما زمانی با یقین می توانیم از یک موضوع دفاع کنیم که از طریق تحقیقات علمی و توسط افراد یا مراکز معتبر صحت سنجی شده باشد.
من در نوشته های آینده و برای اینکه از این روش خودشناسی بتوانیم استفاده کنیم به صورت عمیق تر اینجا مطلب می نویسم.واقعیت این است که استفاده از منابع علمی ودقیق توصیه همیشگی من است .اما این دلیلی نباید بشود که ما دست روی دست گذاشته وبرای حل مشکلات مان و یا افزایش شناخت از خود و رضایت زندگی دست بروی دست گذاشته وهیچ حرکتی نکنیم.
البته همراهی یک کوچ معتبرباعث می شود تا طی این مسیر در زمان کمتر وبا صرف هزینه های بهینه میسر شود.چیزی که من در خودآفرینی به دنبال آن هستم و سعی می کنم در راستای توسعه فردی مطالب متمایزی را خدمت شما ارائه کنم.تاکنون درراستای خودشناسی خود چه کارهایی انجام داده اید؟
دیدگاهتان را بنویسید