نقش علاقه در موفقیت شغلی وکسب وکار
تیم استارتاپی خودآفرینی با تاکید بر نقش مهم خودشناسی در ارزش آفرینی در پی آن است نسبت به تولید وانتشار محتواهای مفید وموثری در این زمینه اقدام نماید.
یکی از مهمترین عنصرهای خودشناسی وموفقیت در کسب وکار، شناخت علاقه فردی ست.اگر در چرخ زندگی دقت کرده باشید شغل وکسب وکار و رشد شخصی از پارامترهای اصلی آن هستند.خوب ست در نظر داشته باشیم که شغل وارزش های ما حول انتظارات دیگران پرورش یافته یا خودمان؟
البته در زمینه تصمیمات شغلی اغلب اوقات افراد خانواده،افراد هم رده و معلمان ما را مجبور به انتخاب بر اساس امنیت ،ثبات،احترام ودرآمد خوب و یا ویزگی های دیگر می کنند.
گاهی ممکن است ما انتظارات دیگران را به عنوان انتظارات خودمان بپذیریم.اما اگر این انتظارت بر خلاف ارزش های درونی ما باشد باید چه کار بکنیم؟
آیااین انتظارات با علایق شما تطابق دارد؟
برای رسیدن به پاسخ این سوالات خوب است در زمینه علاقه و نحوه شناسایی آن توضیحاتی ارائه دهیم.
معنی علاقه از لحاظ لغوی یعنی دوست داشتن ،ارتباط ووابستگی بوده وعلاقه(interest) دارای چند تعریف است.
الف:حالتی که با تمرکز دقت در یک چیز مشخص می شود.
ب:ترجیح میان اشیا در هنگام انتخاب.
ج: احساس لذتی است که از دقت مخصوص به بعضی چیز ها یا از شرکت در بعضی فعالیت ها نتیجه می شود.
چگونه علاقه شغلی خود راشناسایی کنیم؟
به دوران کودکی برگردید.از چه فعالیت هایی-بازی،سرگرمی،ورزش ،کارهای فوق برنامه یا موضوعات درسی مدرسه لذت می بردید؟
تمایلات طبیعی وغیر اجباری خود را به یاد آورید.درباره چیزهایی فکر کنید که ساعت ها شما را مجذوب خود می کردند وشما از انجام آنها چنان خوشحال می شدید که بقیه دنیا را فراموش می کردید.
چه کارهایی موجب می شد زمان برایتان زود بگذرد؟پاسخ هایتان را مکتوب کنید.
آیا هنوز به آن فعالیت های شادمانه یا چیزی مشابه آن ها می پردازید؟
خیلی از ماها فعالیت های دوران کودکی را ترک کرده و مسئولیت های جدیدی در زمینه کار وتحصیل دنبال کرده ایم که با احساسات کودکی در تضاد است.تحقیقات نشان می دهد با اینکه افراد در طول زمان تغییر می کنند وتعدیل می شوند ،ویژگی های اصلی شخصیتی،احساسات وعلاقه مندی های آن ها از کودکی به بعد نسبتا ثابت می ماند.
اگر در سنین بزرگسالی هستیم می بایست علایق اصلی خود را تشخیص دهیم وبا راه اندازی کسب وکار مورد علاقه ویا یافتن شغل مورد علاقه به نحوی آنها رادنبال کنیم و زندگی خود را با رضایتمندی کامل ادامه دهیم.
دیدگاهتان را بنویسید